Κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας: Στη φυλακή οι τρεις από τους επτά συλληφθέντες

Στη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οδηγούνται οι τρεις από τους επτά συνολικά συλληφθέντες για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίασε την Τρίτη η αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, ο ξυλουργός, ο πρώην λιμενικός και ο φούρναρης. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με χρηματική εγγύηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των τριών βασικών κατηγορουμένων δηλαδή στον 56χρονο πρώην λιμενικό, στον 72χρονο συνταξιούχο και τον 46χρονο ξυλουργό.

Στους υπόλοιπους, με εξαίρεση τον 69χρονο Ιταλό επίδοξο αγοραστή, απήγγειλε κατηγορίες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι διώκονται για αποδοχή και διάθεση μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία ο υπαίτιος γνωρίζει ότι προέρχονται από αξιόποινη πράξη, τετελεσμένη από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Ο 69χρονος Ιταλός διώκεται για απόπειρα αποδοχής των μνημείων και τρεις από τους συλληφθέντες για άμεση συνέργεια στην αποδοχή και διάθεση μνημείων.

Την ίδια ώρα δύο από τους συλληφθέντες διώκονται για υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, δύο εκ των συλληφθέντων διώκονται για παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείων τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Εντωμεταξύ το μεσημέρι της Πέμπτης παραδόθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών και οι δύο άνδρες που αναζητούνταν ως εμπλεκόμενοι.

Πρόκειται για τον 43χρονο και τον 71χρονο -που βρήκε τον Ιταλό- οι οποίοι μέσω των δικηγόρων τους που πήγαν στην ανακρίτρια έκαναν γνωστό ότι είναι στη διάθεση των αρχών για να απολογηθούν σε όσα κατηγορούνται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί